Marc Stendera - fotbalist îndreptățit să preia atribuțiile vestitului Andreas Möller

Eintracht Frankfurt este recunoscută în Germania și nu numai ca fiind o grupare ce oferă sprijin tinerilor talentați, cu condiția ca micuții să prospere fără rezerve. Nume precum Karl-Heinz Körbel, Bernd Hölzenbein sau Andreas Möller au întărit ideea conform căreia se merită cu prisosință să arunci în luptă puști ce-s dornici de afirmare. Situația în sine favorizează enorm interesele ''vulturilor'' , întrucât sunt șanse foarte mari ca unul dintre copii să devină esențial în cadrul echipei, ca mai apoi să atragă atenția tuturor, cu speranța ca eventuala despărțire de jucătorul respectiv să fie cât mai profitabilă. Există în organigrama instituției nemțești o mulțime de băieți cu o atitudine recomandată unei cariere fabuloase, plină de grație. 

Unul dintre aceștia s-a remarcat înaintea oricui. Numele său este Marc Stendera și evoluează într-o poziție predispusă creării superiorității, cea de mijlocaș ofensiv. Ceea ce mi-a atras atenția la acest jucător este de departe clarviziunea impecabilă asupra jocului. Găsește cu ușurință culoarul perfect de pasare după eliminarea adversarului din joc printr-un dribling scurt. Asta-i principala sa calitate, însă este loc de îmbunătățiri în jocul său. Stăpânește sublim executarea fazelor statice ale jocului, centrările fiind din acest punct de vedere, o atracție pentru compatrioții săi, care-s oarecum extaziați de factorul eficacității și acest lucru îi permite să riposteze moral în caz că procesul dezvoltării fotbalistice se amână inoportun. 

Sunt premize foarte mari ca protagonistul meu de astăzi să preia irefutabil din atribuțiile cuvenite ultimului ''giuvaer'' promovat nesilit de către Eintracht Frankfurt, Andreas Möller. Stendera amintește prin implicarea excesivă în fenomen, cât mai ales agresivitatea pozitivă, de fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund. Nu-i tocmai facil să oferi publicului larg motive întemeiate asupra facilitării progresiei, pentru că la un anumit punct al urgentării procesului de ameliorare al defectelor umane, întâmpini adversitatea colegială. Fiecare este dornic să demonstreze tuturor că poate deveni oricând o soluție pentru club, însă conjunctura poate fi de asemenea favorabilă. 


Marc a conștientizat acest lucru, dovedind staff-ului tehnic că-i pregătit de ''escaladarea Everestului''. Timpul petrecut alături de ceilalți copii l-a maturizat. Sfaturile primite de la diverși tehnicieni cu care a colaborat anterior binemeritatei promovări în lotul lărgit al echipei de seniori au fost puse în practică destul de repede, ca să zic așa. Avea numai 18 ani când debuta în tricoul ''vulturilor germani''. De îndată ce-a primit ''botezul'' , Stendera n-a ezitat să bage osul, totul pentru a păstra șansele intacte în privința menținerii sale în echipă, cu scopul de-a învăța treptat secretele meseriei de la fotbaliști obișnuiți cu presiunea. 

Printre atâția bărbați, un copil este nevoit să devină un partener acerb de titularizare. Nimeni nu-ți va oferi sprijinul, decât antrenorul. Ca să îi intri pe sub piele tehnicianului este nevoie de implicare sufletească, ori Marc Stendera este genul de fotbalist care nu lasă nimic la voia întâmplării. Sunt plăcut impresionat de modul în care susține indubitabil munca asiduă, considerând-o utilă în condițiile în care există în permanență șansa plafonării. Pe lângă calitățile menționate, acesta a fost un motiv suplimentar pentru care m-am decis să îl promovez. Nu-i genul de moliciune șovăielnică, ci adeptul profesionalismului. 

În perioada examinării sale, am fost surprins de acest aspect, crezând într-o oarecare măsură în contrariul descrierii din ultimul fragment al articolului. Am fost nevoit să amân promovarea până când observam cu proprii mei ochi că stăpânește calitățile primordiale unui om ce evoluează în compartimentul median, extrem de solicitant. Probabil că cei responsabili cu propășirea sa i-au anticipat simțul agresivității, drept urmare a fost cât se poate de ușor pentru un antrenor ca Thomas Schaaf, antrenor cu acte-n regulă până în 26 mai 2015, să sesizeze rolul său în angrenajul echipei, care-i fascinant și implică factori de ordin psihologic, dătător de speranță în ceea ce privește exercitarea presiunii asupra adversarilor întâlniți în cale.



Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. si mie imi place acest jucator. insa sunt de parere ca ar trebui sa mai stea cel putin doua sezoane la frankfurt

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)