Kai Havertz - antidotul ''aspirinelor'' în saltul calitativ așteptat de fani și conducerea clubului

Bayer Leverkusen a avut un sezon competițional de-a dreptul catastrofal. Încheind de abia pe locul 12 din 18 echipe participante în Bundesliga, ''aspirinele'' caută cu atenție soluțiile optime de redresare colectivă, întrucât conducerea clubului german se simte nevoită oarecum să schimbe liniile (nu ca la hochei pe gheață, totuși, dar undeva pe acolo) în așa fel încât părțile implicate să fie pe deplin mulțumite de riscurile asumate. 

Din punctul meu de vedere, fosta finalistă a Ligii Campionilor are nevoie urgentă de fețe noi în angrenaj. Chiar dacă pare greu de crezut, s-a observat limpede o plafonare dăunătoare intereselor comune. Mulți jucători actuali nu și-au dorit câtuși de puțin să progreseze ca-n anii precedenți, iar această iminentă stare de automulțumire s-a resimțit în concepția majorității fotbaliștilor avuți la dispoziție de cel care conducea până nu demult destinele clubului cu o tradiție vastă în atingerea potențialului fotbalistic, Roger Schmidt. 

De când neamțul a părăsit corabia, roș-negrii se zbat într-o mediocritate neașteptată. Sunt exemple de jucători care au dorit enorm să plece în altă parte, respectiv să refuze absolut orice discuție cu caracter sportiv, însă căpătarea respectului de sine îi determină pe unii sau alții să consulte minuțios avantajele create de pe urma bulversării generale, astfel că dintre cei ce doresc neapărat să elimine disconfortul creat aiurea de colegi, instantaneu se crează un mediu oportun saltului calitativ. Într-o astfel de conjunctură apare inevitabil antidotul ieșirii dintr-o situație neprevăzută.

Răspunsurile la probleme majore se găsesc, după cum bine știm cu toții. Contează, bineînțeles, modul în care îți pregătești asiduu calea de atac la absolut orice nelămurire și de îndată ce ajungi în postura de-a stabili împreună cu omul considerat de tine extrem de util redescoperirii suveranității, automat ești cu un pas în fața îndeplinirii misiunii conform căreia redevii fidel principiilor de viață. Având această atitudine prielnică, inspiri răspunsul, ca să zic așa, insuflându-i mentalitatea necesară câștigării unei binemeritate idolatrizări sportive. 

Kai Havertz, un playmaker originar din Aachen, reprezintă de departe acel antidot necesar relansării istoriei arhicunoscute printre microbiștii de pretutindeni ce aderă la factorul spectaculozității. Acest copil în vârstă de numai 17 ani este motivul pentru care Bayer Leverkusen speră în continuare să încânte publicul larg cu evoluțiile tuturor celor implicați în fenomen. Kai îmi lasă impresia că înțelege perfect beneficiile promovării în cadrul echipei de seniori. Neavând trac, Havertz și-a justificat debutul în cadrul Bundesligii la o vârstă inoportună întâmpinării greutăților. 

Fiind în prezent cel mai tânăr jucător profesionist care a debutat pe prima scenă fotbalistică din Germania, Kai Havertz pare înzestrat tehnico-tactic încât i-ar face invidioși pe mult mai celebrii săi compatrioți Michael Ballack și Mesut Ozil, care i-a lăsat realmente cu gura căscată atunci când a doborât un alt record de precocitate, devenind în acest sezon cel mai tânăr marcator din istoria campionatului german.


Apreciez calmul nemțesc la acest băiat. De fiecare dată când am ocazia să îi urmăresc calitățile ireproșabile de playmaker, Kai diversifică într-o proporție covârșitoare atribuțiile avute în sistemul de joc gândit laborios de către Tayfun Korkut, înlocuitorul lui Roger Schmidt. Nu ezită să devină agresiv în momente de importanță majoră, când de altfel nivelul implicării sufletești trebuie să depășească barierile normalității, dar mai presus de acest lucru jocul său strict ofensiv de această dată îl avantajează enorm, superlativele neîntârziind să apară. 

Combină meticulos cu un coleg aflat în apropiere, invitându-i ulterior pe cei cu factor de decizie pe teren să își arate exemplar autoritatea pozitivă în momente de acalmie. În afara simțului periculozității, Havertz dispune de-o forță inimaginabilă în executarea șutului spre buturile adverse. Portarilor nu le vine să creadă câteodată cum mingea trece amețitor de aceștia în plasă... ori, dați-mi voie să menționez acest lucru, situația de față nu este la îndemâna oricui dacă nu dispune de consimțământ. 

Protagonistul meu de astăzi este un aliat de nădejde în prevenirea eventualelor greșeli apărute în timpul jocului. Ocupând una dintre zonele cele mai jucate cu obiectul muncii, Kai Havertz redresează sublim micile dezavantaje, punând presiune pe adversari prin exercitarea unui pressing extrem de alert în zone relativ neexploatate corespunzător de oponenți, oferind totodată echilibrul necesar compactării compartimentului median. 

Aceste calități stăpânite minuțios coroborate cu dorința arzătoare de-a cunoaște sentimentele victoriei îi conferă starea optimă de-a fi responsabil cu acțiune sale, care nu-s de neglijat în acest sens. Va veni o vreme în care jocul său bazat pe-o seriozitate ieșită din comun va fi înlocuit de fantezia ripostei morale în caz de nereușită, iar acest lucru îi poate dăuna în viitorul apropiat, dar din câte am văzut până acum, nu pare genul de jucător să cedeze inițiativa atât de ușor.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii