Diego Perotti, comoara Andaluziei


Diego Perotti este cel de-al doilea nume propus de mine pentru voi în această duminică. Principalele calități ale acestui mijlocaș de bandă stânga de origine argentiniană se regăsește puterea sa de concentrare care constă într-0 încredere personală desăvârșită, care-l ajută în majoritatea cazulor să-și ridiculizeze adversarii cu pătrunderi în forță. FC Sevilla este cea mai iubită grupare profesionistă din regiunea andaluză și istoria îi obligă înr-o oarecare măsură să-și propună în fiecare sezon competițional o calificare în cupele europene. A devenit o obișnuință de când responsabil al echipei antrenate în prezent de către Gregorio Manzano, este Jose Maria del Nido, un personaj foarte ambițios care-și propune să devină o figură simbolică în Andaluzia, una dintre cele mai mari regiuni iberice. Aducerea acestui Diego Perotti la FC Sevilla a fost o mutare inteligentă și în același timp necostisitoare. Cum de altfel ne-au obișnuit în ultimul deceniu, grupările mai puțin pretențioase la achiziții s-au remarcat cu aducerea unor fotbaliști pe bani puțini, dar care ulterior au devenit personaje respectate și aclamate la scenă deschisă. Adus de la Deportivo Moron pentru o sumă care n-a depășit pragul de 100.000 euro, Diego Perotti și-a așteptat liniștit ocazia pentru a deveni un fotbalist pe care te poți baza.

Evoluțiile remarcabile avute la echipa secundă a clubului andaluz i-au permis acestuia să primească o șansă nesperată și odată cu chemarea permanentă în cadrul primei echipe, Diego Perotti a devenit o figură importantă în angrenajul celor de la FC Sevilla. Debutul său în Primera Division a fost într-o zi de 15 Februarie 2009, adversar fiindu-i pe atunci RCD Espanyol Barcelona. Cele 15 minute jucate au demonstrat că eventuala chemare nu a fost la voia întâmplării și treptat a devenit un personaj dornic să demonstreze că se pot baza pe serviciile sale. Concurența avută pe poziția de aripă stânga cu jucătorul spaniol Diego Capel a fost un bun prilej pentru argentinian să demonstreze cine este într-adevăr fotbalistul care merită permanent să evolueze ca titular. Tocmai datorită faptului că cei doi au stiluri total diferite de joc, Diego Perotti a fost preferatul oricărui antrenor care a antrenat FC Sevilla până acum. Față de Diego Capel, argentinianul pătrunde mult mai rapid și nu apleacă capul în pământ în momentul vreunei centrări sau expedierii vreunui șut spre buturile adverse. Acest mic defect al ibericului i-a permis lui Perotti să devină un titular incontestabil pe banda stângă și doar o accidentare mai serioasă l-ar scoate definitiv din circuit.

Până acum a fost din fericire ferit de accidentări și constanța cu care a obișnuit suflarea sevilliană i-a adus o mare recunoștință printre suporteri, respectiv conducerea clubului. Sezonul actual îl regăsește pe Diego Perotti într-o listă selectă de fotbaliști care și-au arătat pe deplin contribuția la creșterea în valoare a coechipierilor, acolo unde pătrunderile sale în bandă au fost de ajutor pentru oamenii din avanposturi. Tridentul ofensiv format din Negredo, Luis Fabiano și Frederick Kanoute au avut doar de câștigat de pe urma sa. Astăzi începând cu ora 20:00 FC Sevilla va întâlni pe teren propriu redutabila grupare din Insulele Baleare, RCD Mallorca. Va fi o partidă foarte dificilă pentru elevii lui Gregorio Manzano, însă extrema stângă sud-americana în vârstă de 22 ani poate clarifica lucrurile foarte bine și astfel andaluzii s-ar bucura de o nouă victorie în Primera Division.

Update: Diego Perotti a asistat la o nouă înfrângere suferită de FC Sevilla. RCD Mallorca s-a dovedit a fi o formație tare ambițioasă care și-a impus la perfecție planul tactic în așa fel încât victoria să nu le scape din mâini. Mijlocașul stânga sud-american nu a fost tocmai într-una din acele zile care să-l aducă în prim-plan și acest lucru a contat decisiv spre finalul meciului, acolo unde vizitatorii au reușit in extremis să obțină un succes pe Estadio Sanchez Pizjuan. Mai întâi scorul a fost deschis de mijlocașul defensiv francez Pereira. Șutul său din apropiere nu i-a dat nicio speranță bătrânului Andres Palop. Treptat, andaluzii au pus stăpânire pe joc, însă a lipsit cu desăvârșire finalizarea, cel mai important lucru când vine vorba despre un meci de fotbal. Când au reușit în cele din urmă să înscrie golul izbăvitor, arbitrii i-au stopat bucuria supremă brazilianului Luis Fabiano. În minutul 66, centralii acestei partide i-au anulat un gol perfect valabil, pe motiv că în momentul pivotării spre poartă atinsese balonul cu mână, dar pe reluare s-a văzut foarte clar că mingea a fost atinsă de fundașul advers. Luis Fabiano și-a luat revanșa spre finalul partidei, atunci când a înscris superb la colțul scurt și partida atingea un nou curs palpitant. Din păcate pentru FC Sevilla, la următoarea fază mai periculoasă de joc, vizitatorii au marcat golul care a contat până la final. Atacantul de origine cameruneză Pierre Webo l-a învins pe Palop cu o lovitură plasată de cap și astfel toate cele 3 puncte au mers în Insulele Baleare.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii