Antoine Griezmann, marea speranță franceză


Încep această duminică cu un nume din campionatul spaniol. Antoine Griezmann este un atacant de origine franceză care mi-a atras atenția în mod plăcut la CE sub 19 ce s-a desfășurat în țara natală și acolo unde ''cocoșii galici '' au câștigat competiția rezervată tinerilor. Turneul mi-a oferit prilejul să descopăr foarte mulți tineri talentați care în viitorul apropiat vor deveni figuri emblematice în sportul rege. Acest talentat vârf francez și-a condus exemplar generația din teren și au încheiat competiția fără să cunoască gustul înfrângerii. Tupeist în joc și cu o personalitate remarcabilă, Griezmann a devenit treptat un fotbalist idolatrizat de suporterii actualei sale echipe, Real Sociedad. Bascii sunt pur și simplu fascinați de progresul uriaș făcut într-un interval foarte scurt de acest talentat atacant francez. În actualul sezon de Primera Division, Sociedad se zbate undeva pe la mijlocul clasamentului și într-o oarecare măsură evoluțiile bune se datorează în special acestui puști, întrucât devine instantaneu un coleg de încredere pentru colegii săi din avanposturi. Joseba Llorente și Raul Tamudo au avut de profitat de pe urma ambiției sale personale de a deveni un nume respectat în Țara Bascilor.

Povestea protagonistului meu de astăzi începe prin anul 2005. Atunci i-a impresionat pe scouterii basci și l-au convins să devină cu acte în regulă fotbalist în cadrul academiei clubului. Dus de către tatăl său la turneul de tinere talente desfășurat pe atunci în Montpellier, Griezmann a cunoscut cel mai fericit capitol din viața sa. Real Sociedad nu a mai stat pe gânduri și au luat legătura cu familia sa în privința unei colaborări pe viitor. Părinții săi nici nu au mai stat pe gânduri și puștiul a devenit încă din anul respectiv o figură importantă în cadrul grupării patronate de Jokin Aperribay. Plăcut surprins de atitudinea puștiului, domnul Aperribay a comandat o perioadă de pregătire în Bayonne, special pentru ca scouterii să-și facă pe deplin datoria. Din păcate pentru ei, n-au găsit prin apropiere alți tineri talentați precum Antoine Griezmann și au ales calea progresului în cazul său. În cei patru ani petrecuți în ucenicie, francezul a fost de departe cel mai productiv tânăr, acolo unde golurile sale l-au încântat pe tehnicianul de atunci al bascilor, Martin Lasarte. Promovându-l insistent, Real Sociedad a avut de câștigat de pe urma ambiției personale.

În momentul împlinirii centenarului, bascii au reușit promovarea în primul eșalon fotbalistic din Spania, iar meritele pentru această performanță i-au revenit în proporție de 55% lui Antoine Griezmann. Vă întrebați probabil de ce meritele i-au fost atribuite tocmai lui. Ei bine prieteni, a dat dovada de foarte mult caracter când a refuzat pe rând propuneri mult mai avantajoase venite din partea unor cluburi puternice precum Arsenal Londra, Manchester United, Juventus Torino, FC Liverpool sau Olympique Lyonnais. După mult dorita promovare, Antoine Griezmann a cunoscut într-adevăr rigoarea campionatului iberic, unul în care trebuie să fii foarte tehnic ca să ajungi în cadrul unui club profesionist. Încă de acum a atras atenția marilor cluburi europene, iar Real Sociedad s-a asigurat că puștiul nu este de vânzare. În cazul unei plăți care să ajungă la suma de 30 milioane euro, Griezmann poate fi achiziționat definitiv, deoarece conducătorii bascilor i-au făcut un contract fabulos până în anul 2015 cu valoarea clauzei de reziliere specificată anterior. Personal îmi place ambiția și determinarea la acest talentat vârf francez și îi prevăd un viitor strălucitor, pentru că deține foarte multe calități care îl recomandă spre înalta performanță.

Astăzi începând cu ora 18:00, Real Sociedad se va deplasa în Asturia pentru a întâlni pe Sporting Gijon, o grupare care cedează greu de tot pe teren propriu, însă determinarea ce-l caracterizează pe Griezman poate însemna automat descătușarea pentru coechipierii săi în privința unei partide reușite din partea sa. Echipa bască se pliază 100% pe stilul său nonconformist și dacă se va pune vreodată problema victoriei, meritele îi vor aparține în totalitate. Vă las cu un videoclip special în care puteți admira îndeaproape calitățile sale desăvârșite. Vizionare plăcută, dragi prieteni.



Update: Antoine Griezmann a evoluat remarcabil în deplasarea avută de Real Sociedad pe terenul celor de la Sporting Gijon. Talentul său de a-i face pe colegi să avanseze cu mingea la picior a dat roade pe tabela de marcaj, iar fundașii adverși au avut de pierdut. I-au acordat o atenție mare francezului și acest lucru a fost esențial pentru colegii săi din avanposturi. Desele accelerări percutante avute pe banda stângă s-au terminat cu faulturi făcute într-un mod foarte cinic. Faulturile repetate la care a fost supus tânărul mijlocaș francez i-a tăiat puțin din entuziasm, însă chiar și așa fundașii l-au scăpat de multe ori din marcaj, viteza sa făcând diferența. Scorul final a fost de 3-1 pentru Sociedad și bascii se pot considera norocoși că au obținut o nouă victorie, pentru că partida nu incepuse tocmai convingător pentru ei. Xabi Prieto, Zurutuza și Aranburu au întors soarta partidei în favoarea lor, după ce francezul Gregory Arnolin deschidese scorul pentru elevii lui Manuel Preciado. Griezmann a pasat decisiv pentru reușita lui David Zurutuza.



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii