Yann M'Vila, preferatul lui Frédéric Antonetti


Campionatul franțuzesc m-a obligat într-o oarecare măsură să-mi îndrept atenția către un fotbalist care de curând poartă tricoul naționalei ''cocoșilor galici'' . Stade Rennais a produs în actualul sezon din Ligue 1 marea surpriză și se află undeva aproape de podium, mai exact pe locul 4, cu un meci în minus ce-i drept. Cele 23 de puncte acumulate până în prezent de elevii lui Frédéric Antonetti se datorează unui mijlocaș defensiv căruia îi place tare mult să avanseze cu mingea la picior spre careul advers. Yann M'Vila este fotbalistul grupării din estul Franței care se poate lăuda că în acest sezon a devenit preferatul tehnicianului care l-a avut elev și în perioada petrecută pe banca celei mai titrate formații din Hexagon, St. Ettiene, însă doar în postura sportivului încercat, intrucât a fost adus doar în probe. Ulterior, cei doi s-au reîntâlnit în cadrul echipei Stade de Rennes și din anul 2009 este titular incontestabil, reușind să capteze toată atenția prin fidelitatea de care a dat dovadă în toți acești ani alături de Antonetti.

Știe să profite de situațiile în care îi este testată personalitatea în joc și de multe ori în acest sezon colegii săi au profitat îndelung de pe urma sa, mai ales în partidele cruciale împotriva rivalilor în ocuparea unui loc în clasament care să permită ajungerea într-o cupă europeană. Doar formațiile AJ Auxerre și Montpellier Herault SC se pot lăuda că i-au învins în actuala ediție pe elevii lui Frédéric Antonetti, însă au fost meciuri foarte strânse în care dramul de noroc s-a îndreptat către adversari. Mobilitatea este principalul atuu de care se bucură M'Vila întrucât stăpânește balonul precum un coordonator de joc, iar acest lucru îi priește de minune în majoritatea cazurilor, deoarece își impinge coechipierii spre ofensivă, unde devine instantaneu un fotbalist motivator care altceva decât să-și motiveze colegii nu poate face. Din acest punct de vedere este preferatul domnului Antonetti, pentru că domnia sa a căutat îndelung un jucător profesionist de asemenea profil și nu a găsit pe piața și așa protagonistul meu de astăzi se bucură de o simpatie uriașă în rândul conducerii bretone.

Laurent Blanc îl place foarte mult pe acest fotbalist și îi oferă destule oportunități să-și arate potențialul, iar până acum s-a achitat perfect de sarcinile primite. Reprezentativă tricoloră a avut de-a face cu imensa dorință de afirmare a acestui tânăr mijlocaș de numai 20 ani și ați văzut cu toții care a fost rolul său în cadrul naționalei Franței. Stade Rennais se deplasează astăzi la Lorient pentru a juca împotriva grupării locale și pentru a menține pasul cu celelalte urmăritoare din clasament, vizitatorii trebuie neapărat să obțină un nou succes care ar garanta automat menținerea în top 5 din Ligue 1. Premisele unei victorii bretone cresc enorm de mult dacă M'Vila își stăpânește nervii și devine lucid pentru coechipierii săi. Datorită faptului că reprezintă principala atracție din cadrul lotului poate însemna automat o presiune suplimentară, dar din ce-am observat la acest jucător, îi priesc de minune provocările și ne putem aștepta la o surpriză din partea sa. Îl puteți urmări la treabă pe Yann M'Vila începând cu ora 20:00 și sper într-o prestație foarte bună din partea sa, pentru că este liderul de la mijlocul terenului de la Stade Rennais.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii