Pierre-Michel Lasogga, atracţia capitalei nemţeşti


Fotbalul practicat în capitala Germaniei lasă de dorit în momentul de faţă, ambele grupări profesioniste fiind nevoite să-şi măsoare forţele în cadrul celui de-al doilea eşalon fotbalistic ca importanţă. Principala formaţie din cel mai important oraş nemţesc este Hertha Berlin, grupare care poate oricând să încurce socotelile granzilor din Bundesliga, cel mai aprig disputat campionat din Germania. Pentru a reuşi într-adevăr aşa ceva îţi trebuie în primul rând fonduri economice colosale, totul pentru a fi în aceeaşi postură cu Bayern Munchen sau Borussia Dortmund, echipe care ştiu foarte bine sa-şi valorifice forţa economică cu cea din propria pepinieră, acolo unde au existat de-a lungul timpului fotbalişti realmente fantastici. Din păcate, Hertha Berlin nu dispune de aşa ceva şi sunt puşi în situaţia să promoveze insistent tineri de mare perspectivă pentru a deveni mai apoi sportivi desăvârşiţi.

Retrogradarea în 2.Bundesliga din sezonul precedent i-a obligat practic pe oficialii berlinezi să ofere credit tinerilor talentaţi, iar unul dintre cei consideraţi ca fiind nou veniţi în sânul grupării din capitala Germaniei a avut până acum un sezon excelent. Pierre-Michel Lasogga a fost achiziţionat de la Bayer Leverkusen, tocmai pentru a-şi permite oarecum să-şi ridice neapărat jocul, întrucât acolo n-avea practic nici măcar o şansă în privinţa titularizării. Fiind concurent pe poziţia de atacant cu fotbalişti mult mai experimentaţi precum Adrián Ramos, Rob Friend sau Valeri Domovchiyski, Lasogga a câştigat această bătălie acerbă şi tehnicianul alb-albaştrilor Markus Babbel l-a titularizat în dauna ultimilor doi enumeraţi de mine în listă. Lasogga s-a remarcat în ochii fostului mare fundaş neamţ datorită deselor demarcări în centrul ofensivei, amintind prin această calitate de Lukas Podolski, care în tinereţe avea exact aceste caracteristici necesare evoluării spre marea performanţă.

Lasogga este golgeterul echipei în momentul de faţă, fiind în această postură la egalitate cu columbianul Adrián Ramos, şase goluri. Berlinezii sunt de departe favoriţi să revină în Bundesliga şi se confruntă doar cu probleme de ordin mental, totul depinzând în mare măsură de realizările personale, ci nu de alţi factori determinanţi în eventuala, dar atât de necesara promovare în primul eşalon. Acest jucător mi-a fost recomandat de un iubitor al fotbalului nemţesc şi am vrut să mă conving singur dacă îşi merită locul în colţul acestui blog dedicat tinerelor speranţe ale fotbalului european şi mondial. Ei bine, am fost pur şi simplu cucerit de Lasogga şi astăzi era nevoie de amintirea sa. Hertha Berlin întâlneşte astăzi codaşa Arminia Bielefeld şi pentru a menţine avansul de numai 2 pct faţă de FC Augsburg, Lasogga şi colegii săi sunt condamnaţi la victorie. Partida va începe de la ora 14:30.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii