Urmaşul lui Dennis Bergkamp


Eredivisie este un campionat puternic al Europei. De obicei, fotbaliştii care aparţin de grupări din '' ţara lalelelor'' sunt promovaţi încă de la vârste nesemnificative sportului rege, dar nu într-un mod obligat, ci dacă observă îndelung talentul respectivului. Una dintre cele mai titrate formaţii din Olanda, Feyenoord Rotterdam, oferă prilejul microbiştilor să admire potenţialul unui tânăr extrem de talentat. Luc Castaignos reprezintă ''noul val'' de tineri talentaţi din ţara care l-a făcut respectat pe inegalabilul Johan Cruyff. Produs 100% al clubului renumit în Europa pentru rivalitatea acerbă cu Ajax Amsterdam, Castaignos a stârnit admiraţia conducerii încă din perioada petecută în cadrul echipei de juniori. Având rădăcini franceze moştenite de la tatăl său, Castaignos a fost până nu demult comparat cu celebrul Thierry Henry, datorită în special jocului încântător şi plin de spectaculozitate în faţa careului advers. Totuşi aceste argumente nu sunt suficiente pentru promovarea meritorie în colţul meu, ci îţi trebuie mai mult de atât.

Tocmai de aceea, evoluţiile sale din acest sezon competiţional 2010-2011 au fot excelente încât trebuia amintit cu mare plăcere de către mine. Fiind coechipieri cu alţi fotbalişti remarcabili, extrem de receptivi în momentul pasării balonului către Castaignos, protagonistul meu de astăzi a avut de câştigat enorm din aceste cauze 100% colegiale. Urmărirea puştiului olandez în vârstă de doar 18 ani a fost atent analizată, iar perspectiva progresului devine un factor necesar pentru Luc Castaignos, unul dintre cei mai îndreptăţiţi tineri să spere la idolatrizare. De Kuip ''erupe'' pur şi simplu când balonul se află la picioarele sale. Viteza, driblingul şi mai presus de acest lucru, finalizarea acţiunii, îl plasează într-o listă impresionantă de fotbalişti tineri care vor avea un cuvânt greu de spus în viitorul apropiat. Deşi comparaţia cu Henry rămâne una valabilă, personal îl compar mai degraba cu un alt fotbalist batav de excepţie, Dennis Bergkamp.

Cred cu tărie că unele calităţi tehnice amintesc de celebrul atacant al grupărilor Ajax Amsterdam, Internazionale Milano şi Arsenal Londra. Mă refer aici la plasamentul şuturilor şi driblingurile în faţa adversarilor, pline de entuziasm în sine. Situaţia grupării antrenate în prezent de către Mario Been este alarmant de îngrijorătoare şi determinarea puştiului este oarecum necesară în astfel de momente critice. La doar trei puncte distanţă de rivala locală Excelsior în zona retrogradării, Feyenoord se vede nevoită să învingă astăzi puternica grupare FC Groningen, actualmente ocupanta poziţiei a 4-a în clasament. Alb-verzii tocmai au fost învinşi categoric de către Roda Kerkrade în etapa precedentă şi simt la rândul lor nevoia victoriei. Spectacolul va fi garantat începând cu ora 15:30. Ca o ultimă precizare, Castaignos a fost convins de actuala deţinătoare a Ligii Campionilor, Inter Milano, să evolueze în tricoul nerrazur, dar oficialii italieni l-au lăsat până în 2012 să-şi continue progresul în Olanda.



Update: Luc Castaignos nu a fost de această dată în centrul atenţiei pe '' De Kuip '' din Rotterdam, însă a avut o contribuţie decisivă în victoria obţinută împotriva grupării clasate pe locul 4 în Eredivisie, FC Groningen. Publicul numeros a fost ajutător pentru tinerii elevi ai tehnicianului Mario Been. Vârful olandez i-a pasat decisiv compatriotului său Georginio Wijnaldum pentru primul gol al celui comparat în ţara natală cu Clarence Seedorf. Mişcarea a fost una inteligentă. Deşi putea să trimită balonul pe spaţiul porţii folosindu-se de frunte, Castaignos i-a pasat în spate lui Wijnaldum, care a îndeplinit o simplă formalitate. De la înscrierea acestui gol, gazdele s-au dezlănţuit. Wijnaldum a reuşit din nou să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, trimiţând un ''trasor'' exact în vinclu. Nicklas Pedersen a readus speranţa în tabăra alb-verzilor, când a profitat de o neînţelegere între Tim de Cler şi Ron Vlaar în apropierea careului propriu. După ieşirea de la cabine, Feyenoord Rotterdam a mai lovit de trei ori. Georginio Wijnaldum şi-a completat după-amiaza cu un ''poker'' de zile mari. În decurs de 40 minute, mijlocaşul ofensiv înscrie de încă două ori de la 11 metri, iar tabela a fost închisă de Ron Vlaar. Căpitanul celor porecliţi '' fotbaliştii din sud '' a transformat o lovitură liberă cât se poate de precis, fără speranţe pentru Brian van Loo .


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii