James Rodriguez


În prezent asistăm la diverşi indivizi din sportul rege al căror posibilităţi de afirmare sunt uriaşe pe meleagurile europene. Ajungi în Occident doar în cazul aprecierilor venite din mass-media globală şi intervin conducători de cluburi care sunt interesaţi profund de serviciile tale. Desigur, îţi trebuie talent să ai acest privilegiu. Un fotbalist columbian atrage în mod constant privirile microbiştilor prin prestaţiile avute pe gazon, unele capabile să fie în folosul coechipierilor săi. James Rodriguez a revitalizat banda stângă de la actuala campioană din Liga Sagres, F.C. Porto . Este de admirat acest talentat mijlocaş stânga prin demarcări urmate imediat de centrări şi driblinguri senzaţionale. Dorinţa enormă de afirmare îl ajută profund să-şi dezvolte impresionanta viziune asupra jocului, deşi posedă doar 19 ani. Pinto da Costa, celebrul preşedinte al lusitanilor, a fost realmente încântat de evoluţiile acestui columbian în Argentina.

Cel poreclit ''James Bond'' , aluzie la celebrul personaj fictiv din nuvelele englezului Ian Fleming, a demonstrat tuturor pe când evolua în culorile alb-verzi ale grupării Banfield, multă determinare în sine. În fotbalul sud-american îţi trebuie multă tehnicitate şi precizie să rezişti presiunii enorme, iar James Rodriguez a avut capacitatea mentală să treacă cu brio peste această misiune necesară în privinţa dezvoltării ca fotbalist profesionist. Îşi încânta suporterii cu goluri magnifice, majoritatea dintre ele fiind de la distanţă, ceva tipic nebuniei sud-americane. Meciurile impecabile realizate în tricoul celor de la Banfield, atât în campionat cât mai ales în Copa Libertadores, au fost analizate corespunzător şi celebrii scouteri ai portughezilor de la F.C. Porto au dat lovitura. Pentru serviciile sale s-au plătit doar 5 milioane de euro şi impactul produs în angrenajul echipei conduse de Andre Villas-Boas s-a simţit instantaneu.

Compatrioţii săi Freddy Guarin şi Radamel Falcao Garcia l-au ajutat în privinţa adaptării şi încrederea staff-ului tehnic în James Rodriguez a fost în folosul tuturor, spre bucuria suporterilor dublei câştigătoare al celui mai prestigios trofeu intercluburi, Liga Campionilor. F.C. Porto se luptă în acest sezon competiţional pe două fronturi. Primul obiectiv şi cel considerat important, campionatul, a fost adjudecat încă din derby-ul cu rivala tradiţională Benfica Lisabona. Europa League este al doilea trofeu pentru care lusitanii încearcă să îndeplinească cerinţele conducerii. Într-o categorie selectă de favoriţi, Porto este considerată principala candidată să cunoască spre sfârşitul actualei ediţii, laurii europeni. Alături de CF Villarreal, elevii lui Villas-Boas sunt încredinţaţi cu prima şansă. Argument cu care sunt de acord, întrucât partidele realizate de toate grupările angrenate în această competiţie au avut un plus semnificativ trecut în privinţa celor porecliţi ''dragonii'' .

Începând cu ora 20:00, ''dragonii'' se deplasează în capitala Rusiei, Moscova, pentru a disputa manşa retur al sferturilor de finală împotriva formaţiei conduse de celebrul Valery Karpin, Spartak Moscova. Pe Dragão, FC Porto s-a impus cu un neverosimil 5-1 şi ruşii sunt nevoiţi să fie permanent concentraţi, totul pentru a cauza deranj în apărarea portughezilor. Va fi extrem de dificil pentru gazde, însă nimic nu este imposibil. ''Pistolarul columbian'' este pregătit 100% să simtă frigul cuprinzător din Moscova, dar în acelaşi timp poate deveni letal când situaţia devine oarecum critică. Este călit în privinţa duelurilor cu grupări ruseşti, CSKA Moscova simţind inevitabil forţa impresionantă de grup deţinută de portughezi. Românii pot viziona returul dintre Spartak Moscova şi F.C. Porto pe canalul sport.ro .




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii