Sébastien Corchia aminteşte microbiştilor de celebrul Willy Sagnol


Începutul lunii aprilie este motiv de promovare în rândul microbiştilor. Ei vor afla astăzi povestea unui tânăr fundaş lateral de origine franceză. Cu atât mai surprinzător este faptul că acest jucător aparţine de un club din cadrul celui de-al doilea eşalon fotbalistic al Franţei. Evoluţiile sale au fost analizate atent şi astăzi îi dedic pagini exclusive pentru că merită cu vârf şi îndesat acest lucru. Sébastien Corchia s-a născut într-o suburbie din apropierea capitalei franţuzeşti. Prima tangenţă cu rigorile fotbalului le-a avut în anul 1996, la nici măcar şase ani împliniţi. Mingea nu avea secrete pentru tânărul Corchia şi treptat şi-a atins scopul personal în ceea ce priveşte perfecţionarea calităţilor. Chiar dacă vârsta nu-i permitea să cunoască toate atribuţiile cuvenite unui fotbalist, Sébastien a luptat permanent să-şi impresioneze mentorii, indiferent de gruparea legitimă.

Din stadiul de simplu amator care vruia neapărat să devină un individ respectat, Sébastien Corchia face primul pas important în dezvoltarea propriu-zisă. În momentul împlinirii vârstei de 13 ani prestigioasa academie Clairefontaine are grijă să-i acorde o mână de ajutor necesară, întrucât responsabilii celebrei instituţii care aparţine de federaţia franceză au observat talentul său. După aproximativ trei ani de ucenicie în care a înţeles perfect sfaturile antrenorilor, Corchia acceptă propunerea tentantă venită din partea grupării Paris Saint-Germain, însă discuţiile care l-au făcut să părăsească centrul Clairefontaine nu s-au mai pus în aplicare şi astfel a fost nevoit să încerce o nouă provocare, FC Le Mans. În cele din urmă gruparea din celebrul oraş recunoscut în întreaga lume din cauza cursei de anduranţă care durează exact 24 h i-a oferit toate condiţiile de afirmare.

Deşi la început nu a avut perspective în cadrul lotului mare, Sébastien Corchia a debutat la un singur an distanţă de împlinirea majoratului. Meciul contra clubului OGC Nice de pe 14 februarie 2009 avea să devină esenţial în anii următori, întrucât a păstrat identitatea unui puşti extrem de tupeist, caracterizare care predomină şi în prezent la acest talentat Corchia. Pătrunderile impetuoase pe banda dreaptă urmate de centrări reuşite l-a pus în postura comparării cu Willy Sagnol, fost câştigător al Ligii Campionilor cu Bayern München. S-a simţit imediat în progresul său, el fiind salvatorul micuţului club din Le Mans. Singurele sale goluri în tricoul roş-galben au fost în partidele ediţiei 2009-2010 de Ligue 1, împotriva celor de la Valenciennes. În ultimile secvenţe ale meciului a executat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului advers, stârnind mândrie în ochii suporterilor şi totodată a redat puţin entuziasm colegilor săi în privinţa menţinerii.

Din păcate sezonul respectiv s-a încheiat cu retrogradarea echipei în Ligue 2, iar cluburile puternice ale Europei au încercat să profite de această contraperformanţă şi să-l achiziţioneze definitiv. Responsabilii clubului de care aparţine acum, n-au fost de acord cu cedarea sa chiar dacă au intrat în negocieri cluburi precum Juventus Torino sau Bayern München, Sébastien Corchia a rămas fidel clubului care i-a oferit cele mai mari satisfacţii, semnând chiar prelungirea contractului pe încă doi ani de zile, ceea ce-l face să îşi continue cariera până în iunie 2012. Diverşii selecţioneri ai Franţei au fost pur şi simplu fascinaţi de talentul puştiului şi Corchia se poate lăuda că are trecut în cv-ul personal absolut toate grupările de copii şi juniori ai FFF. Selecţionat încă din cadrul lotului U17, fundaşul dreapta a devenit piesă importantă în angrenajul fiecărei naţionale şi acest lucru îl obligă să-şi îndeaplinească visul suprem: convocarea în lotul lărgit al reprezentativei mari.

F.C. Le Mans ocupă momentan poziţia a 3-a în clasamentul celui de-al doilea eşalon fotbalistic din Franţa, fiind la doar un singur punct distanţă de liderul AC Ajaccio. Sébastien Corchia a bifat toate meciurile din acest sezon competiţional şi astăzi este anunţat titular în partida contra grupării SCO Angers, echipă care îi oferă prilejul afirmării compatriotului nostru, Claudiu Keşeru. Începând cu ora 21:00 voi urmări prestaţia puştiului şi voi relata evoluţia în acest colţ dedicat 100% tinerelor talente din fotbalul european şi mondial. Echilibrul persistă în Ligue 2 şi oricând putem asista la surprize neprăvăzute, deoarece toate cele 20 de grupări angrenate în lupta pentru promovare sunt extrem de puternice, lucru demonstrat de diferenţa infimă al liderului faţă de următoarele opt clasate.




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii