Bernd Leno, portar capabil să-l facă uitat pe Rene Adler


Ultima etapă din cadrul fazei grupelor celei mai titrate competiții intercluburi, UEFA Champions League, mă aduce în postura fericită să amintesc trei fotbaliști extrem de talentați ce îi consider îndreptățiți să devină legende în sportul rege. Un portar de origine germană a reușit într-un interval scurt de timp, aproximativ șase luni, să-mi demonstreze calitățile sale, esențiale menținerii încrederii în colectiv. De obicei, presiunea este uriașă cânde ești component al unei grupări ce emite pretenții serioase. Tocmai de aceea, Bayer Leverkusen resimte îndelung ambiția și determinarea lui Bernd Leno să reușească imposibilul, despărțirea de Rene Adler, contracandidatul principal în privința titularizării al tânărului venit în urmă cu câteva săptămâni de la VFB Stuttgart contra sumei de 9 milioane euro. Puștiul a profitat de accidentarea titularului incontestabil dintre buturile ''aspirinelor'' și în momentul de față speră să-l domine psihic de îndată ce Adler își va reveni complet. Inițial a fost împrumutat de către ''șvabi'', însă prestațiile remarcabile l-au obligat pe Rudi Völler să-l achiziționeze, mai ales că ceilalți portari avuți la dispoziție n-au convins așteptările conducerii.

Este absolut incredibil cum un puști de numai 19 ani își stăpânește emoțiile. Bernd Leno se remarcă printr-un calm specific portarilor într-un sport colectiv. Dovedește maturitate de neconceput și stabilește misiuni personale ce îi permite într-o oarecare măsură să provoace deznădejde adversarilor întâlniți în cale. Încă de la debutul său consemnat într-un duel cu Werder Bremen, Leno și-a stabilit priorități ce îl motivează suplimentar în bătălia indirectă cu Adler. Conștientizează momentul ideal în care se află și încearcă în partidele disputate cu diverși adversari, fie modești, respectiv redutabili, să îi impresioneze plăcut pe cei responsabili de adjudecarea trofeelor în așa fel încât decizia introducerii între buturi ale lui Rene Adler să devină incertă. Iminenta situație favorabilă îl avantajează enorm, dar eventualele nereușite îl vor destabiliza psihic și în același timp nu îi va fi prielnică o asemenea conjunctură. Știe foarte bine acest aspect și compensează printr-o dispoziție ce constă într-o așezare menită să-l elibereze de presiunea existentă.

Având capacitatea să rezolve impecabil situațiile inoportune ivite din cauza neînțelegerilor dintre colegii săi din defensivă, Bernd Leno asigură doza necesară de nădejde, propice în astfel de condiții. Personal, apreciez solidaritatea puștiului și modul unic de prevenire al dezastrului, pentru că din câte am observat, Bernd se poziționează exemplar pe linia porții pentru eventualele respingeri sau rețineri ale baloanelor îndreptate spre buturile sale. Desigur, trebuie felicitați antrenorii de portar avuți la dispoziție de Bayer 04 Leverkusen, care au reușit să îl învețe metodele fundamentale pentru a deveni o legendă. Datorită sfaturilor ascultate corespunzător, portarul născut în Bietigheim-Bissingen, districtul Ludwigsburg, poate să-și îndeplinească unul dintre obiectivele personale, calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor de pe poziție fruntașă. La momentul actual, Leverkusen este lider într-o grupă cu Chelsea Londra, Valencia CF și K.R.C. Genk. Bernd Leno are meritul deosebit pentru această performanță notabilă, până la urmă. Intervențiile sale în dauna unor fotbaliști cu o vastă experiență în domeniul fotbalului au ajutat gruparea nemțească în tentativa onorantă de clasare pe prima poziție. Începând cu ora 21:45, Leno și colegii săi se deplasează în Genk cu un scop evident, obținerea victoriei ce garantează primul loc la finalul fazei grupelor.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii