Ante Rebić, fotbalist asemănător ca stil de joc cu Ivica Olić

Croația investește fără limite în fotbalul juvenil și de acest lucru beneficiază majoritatea puștilor puși pe fapte mari. Exemple precum Boško Balaban, Mario Mandžukić, Nikica Jelavić sau Nikola Kalinić au profitat îndelung de ambiția croaților de continuare al unei tradiții ex-iugoslave în privința atacanților, de unde jucători realmente excepționali precum Alen Bokšić, Davor Šuker cât și Goran Vlaović au încântat mapamondul cu evoluțiile lor. Bazându-se pe această idee, conducătorii diverselor grupări profesioniste au înțeles că trebuie alocate fonduri considerabile în academii, întrucât aveau de câștigat atât jucătorii, cât mai ales cluburile din punct de vedere al finanțelor, capitol unde croații știu să își vândă marfa, nu glumă. Ante Rebić, jucător care aparține de RNK Split, component al selecționatei U-20 ce participă la CM rezervat fotbaliștilor până în 20 de ani, reprezintă de departe un model de urmat pentru restul colegilor de aceeași vârstă cu el, fiind totodată succesor al unei concepții bazată 100% pe seriozitate, factor indispensabil dezvoltării fotbalistice. 

Lista menționată mai sus a fost adăugată în așa fel încât să înțelegeți rostul acestei promovări, însă în același timp sunt nevoit să vă aduc la cunoștință calitățile puștiului, încercând din răsputeri să clarific cu destule argumente în acest sens, o comparație inedită, zic eu. Așadar, vă rog insistent să parcurgeți într-un mod cât se poate de relaxant rândurile următoare, pentru că afirmațiile mele asupra evoluțiilor lui Ante Rebić, atât de la RNK Split, cât și al reprezentativei de juniori a Croației, necesită atenția dumneavoastră. Protagonistul nostru de astăzi este un atacant înzestrat cu o robustețe ieșită din comun. Cei 1,85 metri ai săi îl ajută enorm în tentativa descotorosirii de marcajul adversarilor, deoarece protejează impecabil obiectul muncii și într-o proporție covârșitoare se folosește de procedeul driblingului pe spațiu redus, unde în majoritatea cazurilor își creează oportunități de gol. Să deții o astfel de calitate nu este la îndemâna oricui. Știm cu toții că în momentul unei perioade nefaste contrabalansezi manevrele în așa fel încât să redevii util în angrenaj. 

Omul are defecte, ca oricare altul, însă din câte am observat se pliază pe stilul englezesc, fiind bătăios din toate punctele de vedere. Alternează evoluțiile prea slabe, nu multe ce-i drept, cu unele realmente excepționale și îi conferă o încredere enormă în posibilitățile de afirmare. Este un tip intuitiv, cu o imaginație peste medie, aș îndrăzni să spun, (veți observa în videoclip) lucru confirmat de reușitele sale în sezonul precedent al primei divizii croate, unde a fost golgeterul echipei cu 15 goluri în toate competițiile, dintre care 11 înscrise în 1.HNL. Când este supravegheat meticulos, uneori se retrage în banda stânga să primească baloane, întrucât dispune de-o viteză ce-l ajută în tentativa pătrunderii în zona ''punctului cu var'' , unde în majoritatea cazurilor finalizează impetuos o fază de joc, fiind extrem de precis în ceea ce privește plasarea mingilor într-o zonă de unde portarul advers nu mai poate ajunge. Ce denotă acest fapt, dragi cititori? Desigur! Inteligență tactică, este răspunsul corect.

Ante Rebić este un fotbalist asemănător ca stil de joc cu Ivica Olić. Fostul component al unor grupări ca CSKA Moscova, Hamburger Sport-Verein sau Bayern München avea simțul demarcării, iar acest lucru coroborat cu precizia în sine te aduce într-o postură demnă de apreciat. Este și cazul lui Rebić, care nu ezită să își îmbunătățească de la meci la meci anumite calități ce merită cu prisosință să îi fie aliat de nădejde în momentele dificile ale unei partide oficiale. Dacă este nevoie de apariția spiritului combativ de luptă, Ante apare și-ți rezolvă problemele. Mentalitatea îl ajută în acest sens. Băiatul ăsta dispune de resurse nebănuite în ceea ce privește găsirea unor soluții benefice îndeplinirii obiectivelor. Cum l-ai scăpat din ochi, nu te iartă. Finalizează acțiuni cu șuturi plasate, demonstrându-mi că este suficient de tehnic încât să rămână fidel stilului său de joc. În permanență încearcă buturile adverse din orice poziție, fiind ajutat de dribling, dar ceea ce contează cel mai mult este că nu-i deloc genul de jucător extrem de capricios, ci unul pe care te poți baza în absolut orice condiții.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii