Memphis Depay - imaginea unei competiții extrem de captivantă pentru tineri talentați

Eredivisie a fost de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru diverși fotbaliști, inclusiv al unor legende ale acestui fascinant joc de echipă. Datorită implicării excesive al tinerilor în această competiție, microbiștii de pretutindeni au avut ocazia să admire îndeaproape monștri sacri ca Romario, Ronaldo, Denis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy, Zlatan Ibrahimovic, Robin van Persie sau Luis Suarez, ca să nu mai vorbim de generațiile anterioare, cu foarte mulți tineri talentați avuți la dispoziție de către grupările angrenate în lupta cu celebritatea, unde încercau din răsputeri să se afirme în plan personal, căci încrederea avută de tehnicieni în acești copii s-a dovedit esențială în privința căpătării idolatrizării, benefică ulterior altor generații promițătoare, astfel că am avut deosebita plăcere să vă aduc la cunoștință tineri extrem de dedicați meseriei, cu rezultate notabile în domeniu. Exemple ca Adam Maher, Ahmed Musa, Christian Eriksen, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman sau Viktor Fischer au întărit ideea conform căreia nu-i loc de vreun compromis în ceea ce privește atingerea unui anumit nivel de perfecționare ce îți permite să devii imaginea unei competiții captivantă din toate punctele de vedere.                                                                                                           
Memphis Depay este individul care se încadrează perfect în rândurile de sus. Ne-a arătat o mostră din calitățile sale la Campionatul Mondial din Brazilia, unde a contribuit decisiv în victoriile împotriva Australiei, respectiv a statului Chile. Cel născut în Moordrecht a avut nevoie de aproximativ trei ani ca să își etaleze sublim evoluțiile ce l-au determinat pe actualul manager al celor de la Manchester United, Louis van Gaal, să îl convoace în lotul lărgit al ‘’portocalei mecanice’’ . A avut parte de-o conjunctură favorabilă, ce-i drept, însă a știut să profite de oportunitatea ivită. Fotbaliști ca Zakarya Labyad, Dries Mertens sau Jeremain Lens nu treceau printr-o perioadă fastă a carierei și Memphis a fost titularizat în dese rânduri, totul pentru a căpăta curaj. Ulterior, prestațiile campionului european cu reprezentativa Olandei  de juniori în 2011, au fost de-a dreptul fantastice.  


Apărările adverse au făcut cunoștință cu stilul debordant al celui ce este în prezent golgeterul noii ediții de campionat în Olanda. S-a remarcat în ochii specialiștilor printr-o siguranță uluitoare în duelurile unu contra unu, driblingul în regim de viteză fiindu-i aliat de nădejde în acest sens, dar mai presus de acest lucru ceea ce a contat decisiv în dezvoltarea fotbalistică a fost de departe conștientizarea acestor momente fastuoase din timpul unei partide, întrucât nu era tipul ce putea oricând să asigure spectacolul sportiv fără să respecte ca atare importanța implicării în echipă. Purtătorul tricoului cu numărul 7 din angrenajul echipei conduse de Philip Cocu nu s-a pretat doar la giumbușlucuri, ci a înțeles că PSV se bazează 100% pe serviciile sale. Dorindu-și cât mai repede să încânte publicul larg, Depay s-a străduit să fie de folos și în cele din urmă a câștigat această bătălie cu el însuși, înscriind câteva goluri fabuloase ce l-au propulsat în topul preferințelor unor antrenori.

Fără să aibe mintea limpede, n-ar fi reușit să fie jucătorul de astăzi, urmărit de granzii Europei. Gândiți-vă ce-a fost în sufletul acestui puști când a știut că PSV-ul, prin conducerea administrativă și tehnică, l-a menținut pe linia de plutire fără să le pese de eventualele consecințe. Este adevărat că a avut la rândul său un răspuns pe măsura acestei expectative și astfel s-a înfăptuit o legătură strânsă între jucător, public și staff, fără de care Memphis Depay n-ar fi avut meritul deosebit de a-și pune amprenta pe jocul unei grupări obișnuite cu triumful în ‘’țara lalelelor’’ . A contat într-o proporție covârșitoare că a primit sprijin necondiționat. Mai târziu, având dorința arzătoare de partea sa, totul a venit de la sine. Doar satisfacția de sine i-ar putea stopa progresul, însă discutând strict în termeni fotbalistici, pare o utopie, fiindcă de îndată ce ți-ai dat drumul la joc, nimeni și nimic nu te va opri. Ca o concluzie finală, Depay a fost promovat pe acest spațiu virtual datorită seriozității avute, ori fără să dispui de așa ceva, n-ai putea excela în profesie la o vârstă atât de fragedă, 20 de ani. 

P.S. Vă ofer o compilație de goluri, pase decisive, cât și scheme tehnice demne de profilul unui adept al progresiei sportive. Vizionare plăcută!


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii