John Stones, următorul ''fundaș de fier'' al Albionului


Inventatorii fotbalului sunt recunoscuți ca fiind ingenioși în anumite aspecte. Strict fotbalistic vorbind, suntem martorii unei dezvoltări ample al departamentului juvenil. Chiar dacă majoritatea cluburilor profesioniste din ''patria-mamă'' aleg să obțină diverse beneficii de pe urma anumitor tranzacții ce depășesc limitele normalității, există într-adevăr formații ce propun compatrioți, totul pentru a avea un rang superior celorlalți membri angrenați în competiții, întrucât onorează irefutabil interesele federației engleze de fotbal, care își propune anual să recapete gloria de altădată. 

Știm cu toții că vremurile în care Gordon Banks, Bobby Moore, Nobby Stiles, Geoff Hurst, Bobby Charlton sau Martin Peters evoluau magistral în tricoul Albionului, au apus. Englezii s-au confruntat cu arhicunoscuta moștenire lăsată de cei menționați și n-au putut menține standardul impus de acei ''bravi soldați'' , clacând inexplicabil într-o misiune ce îi viza iminent pe membrii generației viitoare și pentru care scopul principal era de departe câștigarea cu orice preț a competițiilor europene, respectiv mondiale.

În curând, mai precis în doi ani de acum încolo, se împlinesc 50 de ani de la singurul trofeu major adjudecat de către reprezentativa de seniori. Timpul trece, iar apariția unei generații asemănătoare întârzie să apară. Totuși, din acest punct de vedere, prezentul este destul de atractiv. Englezii dispun de anumiți tineri talentați ce servesc ca atare interesele patriei și s-ar putea să revedem în curând bucuria din 1966, când cei 11 fantastici ai Albionului au fost pentru o zi deasupra tuturor. 

                   


John Stones, actualmente component al grupării FC Everton, este unul dintre numeroșii jucători profesioniști ce n-au cunoscut încă afirmarea pe continentul european, dar care-s în mare măsură să redreseze sufletește un popor aflat în depresie generală de ani la rându' . Protagonistul meu de astăzi se remarcă printr-un stil agresiv de fotbal; explicabil dacă ținem cont de faptul că poziția sa pe gazon este în compartimentul defensiv. Ca fundaș central, nu-i tocmai facil să asiguri ''doza'' de liniște necesară apariției rezultatelor convingătoare, însă de îndată ce reușești să-ți impui personalitatea în joc, închizi gura tuturor.

Încă din momentul debutului său în tricoul ''caramelelor'' , survenit într-o partidă cu Chelsea Londra, Stones a demonstrat tuturor că-i responsabil pentru acțiunile sale, ceea ce denotă o stare indubitabilă de conștientizare a posturii în care te afli, indiferent de situație. De atunci, și-a îmbunătățit vizibil detenta aeriană, anticipația, clarviziunea asupra jocului, cât și spiritul de lider, esențial regăsirii în lotul lărgit al ''leilor englezi'' . 

De curând, a debutat contra Elveției în echipa de seniori, fiind de departe unul dintre cei mai concentrați fotbaliști din tabăra lui Roy Hodgson, într-o victorie scontată, 0-2, cu două goluri reușite de Danny Wellbeck. Pentru un puști care a semnat cu o echipă recunoscută pentru promovarea nesilită a puștilor într-un moment în care gruparea din orașul său natal, FC Barnsley, îl considera ''comoara orașului'' , este realmente fabulos, căci a făcut cunoștință cu presiunea imensă de-a fi 100% alert în condiții potrivnice. Acest lucru n-a fost o problemă pentru următorul ''fundaș de fier'' al Albionului. 
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii