Terence Kongolo - produsul de excelență al celebrei Varkenoord


Feyenoord Rotterdam excelează în privința promovării tinerilor talentați. Este arhicunoscut pentru microbiștii de pretutindeni că acest club reprezintă de departe o sursă infailibilă de succes. Profesionalismul predomină atenția în cadrul instituției ce i-a lansat în sportul rege pe unii ca Robin van Persie, Jonathan de Guzman, Georginio Wijnaldum, Bruno Martins Indi sau Stefan de Vrij. Suntem martorii unor decizii irevocabile susținute fără vreo preocupare anume și acest fapt îi ajută enorm pe copiii ce își propun să devină respectați pe plan intern, cât mai ales extern. 

Se spune că există în permanență soluții de îmbunătățire a unei cauze pierdute, indiferent de importanța gestionării ireproșabile al unui factor ce ține 100% de promovabilitate. Varkenoord, academia orașului olandez, pentru cine n-are habar de existența ei, dispune de anumiți tehnicieni responsabili cu pregătirea asiduă a tinerilor preocupați în mod deosebit de celebritate, însă mai presus de acest lucru contează cu adevărat să observi potențialul fiecăruia, altfel misiunea conform căreia devii furnizorul de încredere al intereselor societății unde prestezi impecabil, este sortită eșecului.

Datorită acestei seriozități colective, îl admirăm îndeaproape pe Terence Kongolo - un produs de excelență al rigurozității cu care tehnicienii din Varkenoord l-au ales ca fiind următorul 'diamant' pe lista inclasificabilă de juniori ce oferă motive de satisfacție deplină întregii comunități. Cel care cochetează recent cu selecționata de seniori a Olandei a reușit în perioada celor aproximativ zece ani petrecuți în fieful academiei să impresioneze prin stăpânirea de sine tipică fundașilor centrali, motiv pentru care în decursul sezonului 2011-2012 al Eredivisie a fost cooptat definitiv în cadrul echipei antrenate în momentul respectiv de Ronald Koeman.

Terence a știut să-și aștepte rândul cumsecuvine și în momentul de față este liderul compartimentului defensiv, după plecările perechii de fundași centrali ai portocalei mecanice de la Campionatul Mondial din Brazilia, Bruno Martins Indi-Stefan de Vrij. Purtătorul tricoului cu numărul 5 din tabăra mândriei sudului nu ezită să arate o mostră din calitățile indiscutabile oponenților întâlniți în cale. Știe să deposedeze sublim în condiții dificile, când adversarul manevrează impecabil obiectul muncii, ceea ce îi conferă o stare de liniște ce îi permite ulterior să furnizeze pase utile înspre celelalte zone ale gazonului, extrem de solicitante pentru colegii săi. 

În ceea ce privește apariția în careul advers, fie prin procedeul driblingului, respectiv demarcarea într-o zonă liberă, Terence Kongolo este un ''monstru'' . M-a atras agilitatea sa, cât și modul cum protejează balonul cu statura impozantă. Întotdeauna cu privirea sus, Terence obișnuiește să reziste tentațiilor juvenile, arătând prin prestațiile sale de până acum, o maturitate ieșită din comun. Pentru un fundaș de numai 20 de ani, este o realizare extrem de importantă și totodată esențială progresului absolut. Asemenea unui perfecționist în devenire, protagonistul nostru de astăzi va îndura critici cu speranța că factorul conștientizării îl va ajuta să fie aclamat la scenă deschisă de diverși fani/susținători ai sportului rege. 


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii