Luciano Vietto - copilul de suflet al lui Diego ''Cholo'' Simeone

Argentinienii reprezintă o sursă de inspiraţie majoră pentru copiii ce-s dornici să preia frâiele lăsate de legende ale sportului rege. Ştim cu toţii că sud-americanii şi în special cei înzestraţi cu anumite calităţi primordiale consacrării sportive deţin factorul cheie în ceea ce priveşte facilitarea progresiei absolute a vreunui puşti ce este capabil de idolatrizare. 

Majoritatea argentinienilor ce-au lăsat o impresie plăcută microbiştilor de pretutindeni se apucă de antrenorat cu gândul că la un moment dat micuţii vor deveni la rândul lor o atracţie pentru diverşi simpatizanţi. Lucrează intens cu aceştia până când observă sclipiri de geniu în manevrele jucătorilor şi încearcă din răsputeri să îi provoace în aşa fel încât ambele părţi să fie mulţumite reciproc. 

Răspunsul este pe măsura aşteptărilor. Conştientizează că numai printr-o atitudine demnă de apreciat poate să îi determine pe antrenori să colaboreze armonios, ca să zic aşa. Doar trăind cu această impresie automat te descătuşezi emoţional, întrucât ai tendinţa să îi mulţumeşti celui ce-a îndrăznit să se bazeze pe tine când încă nu erai pregătit 100% de ''escaladarea Everestului'' . 

Un astfel de caz va fi prezentat astăzi. Luciano Vietto este şi va rămâne copilul de suflet al unuia dintre cei mai în vervă antrenori ai momentului, Diego Pablo Simeone. ''Cholo'' a observat o dinamică în jocul lui Vietto ce asigura într-o oarecare măsură o continuitate în evoluţii, astfel că i-a acordat nesilit ''botezul'' încă de când actualul component al celor de la Atletico Madrid avea 17 ani. 

Perioada petrecută la Racing Club de Avellaneda a fost excepţională. Luciano a devenit arţăgos şi stăpân pe situaţie. I-a intrat pe sub piele lui Simeone ca un magnet. Puştiul era atât de bătăios de la o vârstă fragedă şi acest lucru l-a încântat teribil pe ''Cholo'' , al cărui merit este primordial, deoarece l-a susţinut necondiţionat pe Vietto cu sfaturi utile. Acesta a răspuns pozitiv şi în prezent se felicită pentru conlucrarea profesionistă.

Destinele ambilor va cunoaşte un nou capitol în următoarea stagiune competiţională, dar până atunci sunt nevoit să vă aduc la cunoştinţă principalele calităţi ale celui născut în Balnearia, provincia Cordoba. Este genul de atacant ce agreează pe deplin stilul agresiv şi rapid al exercitării pressing-ului urmat instantaneu de pătrunderi în regim de viteză cu un coechipier capabil să surprindă tabăra adversă cu arhicunoscutele pase în profunzime ce asigură spectacolul sportiv.


Nu doar aceste necesităţi sunt esenţiale dezvoltării fotbalistice, ci şi nivelul seriozităţii, care trebuie să fie extrem de ridicat ca să răzbaţi într-o direcţie favorabilă intereselor comune. Dacă într-adevăr conştientizezi avantajul primordial căpătării respectului în sportul rege, automat vei constata că îmbunătăţirea defectelor nu va reprezenta o problemă majoră, ba dimpotrivă, totul va părea ''floare la ureche'' de îndată ce observi cu proprii tăi ochi că antrenorul te susţine fără a avea vreo reţinere. 

Luciano Vietto a fost protagonistul unor reprezentanţe de gală în sezonul recent încheiat al campionatului spaniol, respectiv Europa League. Ajutându-se de faptul că adversarii nu prea îi cunoşteau stilul combatant de pătrundere în careul advers, argentinianul şi-a impus autoritatea pe teren, devenind un ''leu înfometat'' de succes. Aflat la primul său sezon în Occident, Vietto a impresionat teribil asistenţa globală cu prestaţiile sale ce aveau la bază o doză ridicată de spectaculozitate. 

A reuşit într-un interval scurt de timp să îşi arate colţii în stil de mare campion. M-a impresionat modul în care simte jocul. Este alert în permanenţă şi aşteaptă decizia favorabilă pentru a irita oponenţii cum ştie el mai bine. Fie că se hotărăşte de unul singur să preia factorul responsabilităţii, respectiv să conlucreze în condiţii optime cu un coleg capabil de a-i oferi pase utile, Luciano şi-a depăşit condiţia. Nimeni nu preconiza o desfăşurare a evenimentelor în favorea sa, astfel că este de datoria mea să îi acord atenţie, promovându-l pe acest blog.

P.S. Era nevoie de apariţia puştiului pe continentul european încât să aibe acest privilegiu. Închei o analiză meritorie desfăşurată pe durata unor sezoane dificile, dar benefice atacantului, cât şi ''părintelui spiritual'' ce este irefutabil Diego Pablo Simeone, care îşi propune să îl aducă pe Luciano Vietto la un nivel recomandat apariţiilor în selecţionata argentiniană. Acestea fiind spuse, vă las la îndemână un videoclip esenţial descrierii.






Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii