Davide Santon, definiția vigilenței în fotbalul european


Campioana en-titre din ''cizmă '' si a Europei, Internazionale Milano, propune microbiștilor un fundaș de bandă polivalent, care poate deveni o soluție viabilă pentru destinele ''nerrazurilor'' oricând. Davide Santon este primul meu protagonist cu adevărat în această zi de 3 Decembrie 2010. Cariera petrecută în tricoul grupării antrenate în prezent de către ibericul Rafael Benitez începe prin anul 2005, atunci când este convins să-și îndrepte atenția spre academia clubului milanez. Până atunci a fost unul dintre cei mai respectați tineri din cadrul formației Ravenna Calcio, însă din momentul aterizării în orașul modei, Santon a devenit într-un interval foarte scurt un obișnuit al echipei mari. Jose Mourinho a fost cel care i-a acordat imensa șansă în privința unui debut, iar partida cu AS Roma din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Italiei a fost jucată extraordinar de către Santon, care a evoluat pe durata întregii partide și a fost în dese rânduri fotbalistul de care jucătorii romani s-au lovit de inteligența arătată în fața unor fotbaliști mult mai experimentați. Patru zile mai târziu, lusitanul i-a acordat în continuare credit și îndeosebi nu și-a trădat tehnicianul, evoluând magistral împotriva grupării Sampdoria Genoa într-un meci din campionatul Italiei, Serie A.

În continuare progresul său a cunoscut staisfacții uriașe și într-un duel din Liga Campionilor cu Manchester United l-a umilit pur și simplu pe Cristiano Ronaldo, nelăsându-i absolut niciun spațiu de pătrundere, fiind permanent cu ochii pe el. Practic de aici am început să-l descopăr pe acest talentat fundaș de origine italiană de numai 19 ani. A fost meciul care l-a avut în prim-plan pe Santon și datorită jocului extrem de exact contra lusitanului, m-a făcut într-adevăr să-i urmăresc îndeaproape cariera profesională. Din păcate intervine în anumite cazuri și momente de care nu vrei să-ți amintești, iar aceste lucruri constă în accidentări. Davide Santon a fost victima unor accidentări până să-și revină complet la forma de odinioară și a scăzut oarecum în evoluții față de momentul în care își demonstra calitățile la capacitate maximă. Sub domnia lui Rafael Benitez, Santon a primit mai mult credit, dar acest lucru a fost datorat din cauza faptului că brazilianul Maicon s-a accidentat în acest sezon. Odată revenit într-o formă fizică de invidiat, brazilianul va ocupa postul obișnuit de fundaș lateral dreapta, motiv pentru care amintirea lui Santon acum este atât de necesară.

Internazionale Milano nu traversează cea mai bună perioadă în actuala ediție de campionat și astăzi vor fi supuși unui adevărat test. Elevii lui Rafa Benitez vor evolua împotriva uneia dintre revelațiile Seriei A, Lazio Roma. Deși renumele căpătat de-a lungul istoriei îi obligă pe ''laziali'' să fie o candidată permanentă la ocuparea unei poziții ce garantează pătrunderea în cupele europene, în ultimul timp situația financiară la clubul unde odată jucau fotbaliști uriași precum Juan Sebastian Veron, Hernan Crespo, Marcelo Salas sau Pavel Nedved, a devenit gravă. De aceea pretențiile conducătorilor din capitala Italiei sunt moderate și actualul start de sezon reprezintă din punctul meu de vedere o surpriză plăcută. Prologul etapei cu numărul 15 care va începe de la ora 21:45 ne va oferi posibilitatea să urmărim un duel foarte echilibrat și astfel vom avea ocazia să vedem un meci jucat corect, nu precum noncombatul destul de evident din sezonul precedent.

Update: Davide Santon a jucat decât în ultimele 10 minute ale disputei avute de Internazionale Milano împotriva celor de la Lazio Roma și nu a avut destul timp la dispoziție să-și arate calitățile care l-au promovat spre destinele primei echipe. Partida a fost un adevărat scenariu de pragmatism roman și ''nerazurri'' s-au recunoscut învinși de gazde datorită în special preciziei mai exacte în momentul fazelor cheie ale întâlnirii. Inter Milano pierde al doilea derby din acest sezon, după ce rivala tradițională din oraș, A.C. Milan, i-a învins printr-o lovitură de pedeapsă executată de Zlatan Ibrahimovic.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii