Steven Defour, un Zidane mai mic


Ultimul meu nume propus astăzi de către mine pentru voi vine din campionatul belgian și reprezintă principala atracție într-un campionat predominant de tinere talente din țara unde își are sediul principal Uniunea Europeană. Steven Defour este un fotbalist căruia îi place foarte mult să iese în evidență și nu oricum, toată asistența să-și îndrepte privirea către el în momentul în care deține balonul la picioare. Știe să-și impulsioneze suporterii în momentele dificile ale unui sezon competițional și din acest punct de vedere este idolatrizat nebunește de fanii grupării Standard Liege. Căpitanul formației antrenate în prezent de domnul Dominique D'Onofrio începe încet dar sigur să-și demonstreze tehnicitatea și putem asista oricând la o mutare surpriză din partea granzilor Europei. În actualul sezon, Defour este principalul pasator din cadrul echipei și din tot campionatul. Tocmai de aceea este atât de idolatrizat. Pasele oferite în adâncime spre colegii săi din avanposturi este o reală încântare atât pentru coechipierii săi, cât mai ales pentru microbiștii belgieni și nu numai. Venit în anul 2006 de la Racing Genk, Steven Defour a prestat în ochii suporterilor și al conducerii belgiene o bună dispoziție de joc remarcabilă, fiind la cei doar 19 ani când a semnat cu Standard Liege, căpitan de drept.

Preluarea banderolei nu avea decât să arate tuturor imensul potențial și cum anii treceau, Defour devenea tot mai aclamat la scenă deschisă de către suporteri. Promovat în primul unsprezece de către Ladislao Boloni, mijlocașul creativ belgian și-a stabilit prioritățile ca fotbalist profesionist, demonstrându-și realele calități care l-au făcut pe cel care avea să-i descopere de-a lungul timpului pe Cristiano Ronaldo sau Yoan Gourcuff, să-l motiveze suplimentar pentru a devenit ulterior un subiect de discuție pentru marile cluburi europene, ceea ce s-a și întâmplat. Cea mai interesată grupare să-l cumpere a fost Manchester United, însă oficialii ''diavolilor roșii'' nu s-au înțeles deloc asupra achiziționării definitive. Steven Defour și-a văzut în continuare de treabă și în actualul sezon competițional și-a trecut numele pe lista marcatorilor de 3 ori, fiind de asemenea pasator decisiv în alte 8 rânduri. Asta demonstrează că știe foarte mult să-și pună în valoare imensul talent, unul în care clarviziunea asupra jocului reprezintă unul dintre punctele sale forte.

Astăzi campionatul belgian programează un duel foarte interesant între Lokeren și Standard Liege. Vizitatorii se află într-o formă excepțională cauzată de zdrobirea unui adversar aflat în zona ''nisipurilor mișcătoare'', KS Lierse, scor final 7-0. A fost o victorie remarcabilă obținută de gruparea din Liege și acest lucru îi motivează suplimentar pentru disputa din această seară care va începe de la ora 21:45. Deși în ultima deplasare avută, Standard Liege s-a recunoscut învinsă de către modesta Zulte Waregem, calitatea superioară dată de fotbaliștii cu adevărat tehnici avuți la dispoziție de tehnicianul belgian D'Onofrio poate în orice moment decide soarta partidei în favoarea lor, întrucât dispun de fotbaliști precum Mehdi Carcela-Gonzalez, Axel Witsel și nu în ultimul rând protagonistul meu de astăzi, ultimul al zilei de 3 Decembrie 2010. Îi doresc multă baftă celui poreclit '' Zidane al Belgiei '' .

Update: Partida s-a jucat pe un gazon aproape înghețat și Steven Defour nu a putut să-și etaleze obișnuitele realizări tehnice pentru că a fost supus să treacă de la fantezie la luptă, doi factori care sunt esențiali într-un joc obișnuit de fotbal. Cum nu a trecut de acest test, Steven Defour și coechipierii săi au fost nevoiți să se recunoască învinși cu scorul de 2-1 prin două goluri înscrise de Benjamin De Ceulear. S-a respectat tradiția din acest sezon, Standard nereușind să se bucure de victorii pe teren neutru decât cel de pe teren propriu, acolo unde sunt greu de răpus.




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii