Juan Manuel Mata, fotbalist născut pentru spectacolul sportiv


Ultimul meu protagonist de astăzi este Juan Manuel Mata, fotbalist care evoluează în prezent la gruparea FC Valencia. Numărul 10 al ''liliecilor'' este unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști existenți în sportul rege. Calitatea principală a acestui fotbalist este de departe tehnicitatea driblingurilor, una de care majoritatea microbiștilor se declară realmente fascinați. FC Valencia este o grupare foarte ambițioasă care poate oricând să-și măsoare forțele cu principalii granzi ai Spaniei și în acest sezon au fost foarte aproape de a obține un rezultat pozitiv în dauna celor de la FC Barcelona, dar scorul final de 2-1 în favoarea catalanilor i-a întristat pe elevii lui Unai Emery. Cu toate acestea însă dispun de fotbaliști care îți pot câștiga de unul singur o întâlnire și printre ei se regăsește și Juan Mata. Dovada irefutabilă în privința progresului său imens stă mărturie desele partide remarcabile făcute împreună cu colegi ale căror destine se leagă acum de Manchester City sau FC Barcelona. Da, prieteni, Mata a fost un fotbalist de calitate când evolua împreună cu David Villa și David Silva, fotbaliști ai căror stiluri de joc îl favorizau literalmente.

Acest lucru l-a ajutat să-și facă un nume în fotbalul spaniol și automat a intrat în lupa marilor cluburi europene și conducătorii respectivelor grupări profesioniste din fotbalul european au încercat din răsputeri să-l achiziționeze, profitând oarecum de problemele financiare cu care se confruntau în vara acestui an ''liliecii'' . Despărțirea de David Villa, plecat la Barcelona pentru 40 mil euro, a rezolvat această problemă 100% și Mata a fost recompensat cu un nou contract de muncă care-l va ține la clubul din comunitatea valenciană până în anul 2015. În prezent, Juan Mata se bucură de un respect enorm din partea compatrioților săi, iar astăzi Valencia se va deplasa în capitala Spaniei pentru a evolua împotriva celor de la Real Madrid, grupare unde a activat ca junior, însă conducătorii blanco au ezitat să-l promoveze în prima echipă, neavând încredere în calitățile sale și mai presus de acest lucru preferau să achiziționeze fotbaliști mai consacrați. Tocmai de aceea, Valencia este un club care i-a acordat posibilitatea să strălucească în fotbalul european și de aici au venit marile satisfacții pentru fotbalistul în vârstă de 22 ani.

Din anul 2007 și până în prezent a realizat meciuri memorabile de care sunt sigur că absolut orice suporter al ''liliecilor'' se bucură nespus, fără absolut nicio reținere. Pe lângă principala sa calitate care constă în driblinguri de o finețe rară, Mata știe să-și valorifice remarcabila clarviziune asupra jocului și de multe ori de la venirea pe Mestalla și-a pus coechipierii în valorea și aceștia au profitat foarte bine de pasele sale date în adâncime. Mata a devenit un jucător foarte matur care nu mai simte deloc emoțiile într-o partidă oficială și astăzi poate să devină fotbalistul care să-i împingă pe colegii săi spre o victorie mare pe Santiago Bernabeu. Madrilenii stau foarte prost la capitolul psihic întrucât în etapa precedentă au fost surclasați de FC Barcelona în eternul și fascinantul derby '' El Clasico '' , scor final 5-0 . Într-o eventuală neregăsire în joc, Mata poate să producă multă neliniște în defensiva madrilenilor și acest lucru poate însemna automat un succes pentru elevii lui Unai Emery. Baftă lui Mata în această seară de la ora 23:00.

Update: Juan Manuel Mata a fost supus unui marcaj strâns asupra sa și nu a putut să-și arate principala calitate: clarviziunea jocului. A avut unele momente în care putea să creeze destulă panică în apararea madrilenilor, însă de această dată jucătorii blanco au fost ceva mai atenți decât în marele El Clasico. Mata a evoluat 68 de minute, fiind nevoit să părăsească gazonul de pe Santiago Bernabeu pentru că un coechipier de-al său fusese eliminat de către centralul Perez Lasa. Eliminarea lui David Albelda a produs momentul dezechilibrant al partidei, deoarece cele două goluri înscrise de madrileni au fost de ajuns pentru o nouă victorie în actuala ediție de Primera Division. Cum a fost obținută victoria deranjează pe mulți. S-a văzut clar pe reluare că Albelda nu a atins balonul cu mâna ci cu umărul. Nu pronunț deloc numele celui care a înscris 2 goluri pentru Real Madrid, deoarece îmi este pur și simplu scârbă de acest individ.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii