Vaclav Kadlec este determinat să ajungă un nume important


Ultimul nume propus de mine pe ziua de astăzi vine tocmai din Cehia și este de meserie atacant. Vaclav Kadlec este un vârf în vârstă de numai 18 ani care a atras atenția multor grupări pretențioase din domeniul sportului rege. L-am descoperit întâmplător într-un joc virtual numit Football Manager și treptat am fost impresionat de modul său de a-și face culoar înspre buturile adverse, fie ele și într-un joc care ne face oarecum să descoperim mulți fotbaliști, gata de a-și urma spre viitor o carieră fabuloasă. Am zis în sinea mea că trebuie să-l urmăresc în realitate pe acest jucător ca să văd într-adevăr dacă ceea ce realizează cu ușurință în Football Manager este perfect acoperit de orice dubii care aplanau asupra sa. Zis și făcut. Am rămas plăcut surprins de contribuția sa în cadrul clubului Sparta Praga, cel mai important nume din fotbalul ceh. Până să ajungă la cel mai important club din Praga, ucenicia și-a făcut-o în cadrul clubului Bohemians 1905, tot o grupare din capitala Republicii Cehe.

Impactul asupra fotbalului ceh este dat în totalitate de contribuția sa în calitate de atacant care îmbracă tricoul vișiniu și este considerat de către compatrioții săi cel mai îndreptățit fotbalist care să aibe o carieră fulminantă, după un alt produs remarcabil dat de Cehia pentru fotbal, Tomas Rosicky. Aceste argumente trebuie într-un fel anume să fie întelese perfect de către cititori și pentru a clarifica această inedită comparație cu actualul fotbalist al grupării londoneze Arsenal, Kadlec este supus astăzi unei statistici interesante oferită de către mine presupușilor cititori ai blogului meu care se ocupă exclusiv de tinere talente din fotbalul european și mondial. În campionatul Cehiei încă din anul 2008 și până în prezent este golgeterul provizoriu dacă stăm să analizam cu atenție evoluțiile tuturor celor implicați în acest fenomen. Tot căutând statistici interesante legate de prestațiile sale de acum 2 ani în urmă și până acum, am descoperit că este fotbalistul tânăr cu cele mai multe goluri înscrise în Gambrinus Liga, campionatul Cehiei. Numărul de goluri înscrise se ridică la cifra 14, dintre care 6 au fost înscrise doar în actuala ediție de campionat.

Toate reușitele au fost menite să demonstreze conaționalilor săi încrederea avută în posibilitățile de afirmare pe plan fotbalistic și într-o oarecare măsură este total îndreptățit să spere la mai mult în viitorul apropiat întrucât deține calități excepționale care îl poate propulsa instantaneu spre culmile glorioase ale fotbalului european. Spectaculoasa ascensiune avută în campionat i-a adus o binemeritată convocare în cadrul lotului de seniori și la debutul său împotriva selecționatei Liechtensteinului a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor, devenind cel mai tânăr component al naționalei care se bucură de înscrierea unui gol. De curând a fost dorit de către Chelsea Londra, Carlo Ancelotti dorindu-l insistent în această vară. Toate aceste dorințe ale marilor cluburi europene nu l-au făcut să-și piardă din entuziasm și împreună cu colegii săi sunt astăzi aproape de o calificare în următoarea fază a Europa League, cea de-a doua competiție ca importanță din fotbalul european. Astăzi gruparea cehă întâlnește principala contracandidată la ocuparea unuia dintre cele două locuri care asigură pătrunderea în optimile de finală ale Europa League, US Citta de Palermo.

Cu două etape rămase de disputat din această grupă, Sparta Praga are un avantaj infim de 4 puncte față de italieni și pentru a fi siguri de calificare, Vaclav Kadlec și coechipierii săi trebuie să scoată cel puțin un rezultat de egalitate care le-ar garanta calificarea. Premisele unui rezultat nul nu sunt tocmai îmbucurătoare, întrucât italienii sunt o adevărată forță pe teren propriu iar fotbaliști tineri precum Javier Pastore sau Josip Ilicic pot face diferența oricând. Meciul care va începe de la ora 22 va opune două tabere total diferite. Dacă gazdele excelează mai mult la capitolul individualitate și creativitate, acolo unde Javier Pastore reprezintă garanția succesului, vizitatorii știu foarte bine să lucreze ca grup și poziția secundă ocupată în clasament se datorează exclusiv colectivului echilibrat. De altfel, trupa din Cehia dă actualul golgeter în Europa League, ivorianul Bony Wilfried, un fotbalist de care vom discuta aici pe blog cât de curând. Cele două victorii obținute de cehi în grupă, una chiar în fața adversarului de astăzi, 3-2 la Praga, îi plasează liniștitor pe locul secund și motive de a forța încă de astăzi calificarea sunt, deoarece împreună s-au dovedit o '' nucă '' greu de spart. Doar rușii de la CSKA Moscova i-au invins, ei fiind singurii care au un procentaj de 100%. Vom vedea ce rezervă destinul acestor 22 de fotbaliști implicați în acest joc. Dacă mă puneți pe mine să aleg între cele două formații, eu aș vrea tare mult ca Sparta Praga să obțină calificarea încă din Italia, într-un stil ultra-defensiv, specific italienilor.

Update: Vaclav Kadlec a reușit să se califice în optimile de finală ale Europa League în urma remizei obținute pe terenul italienilor de la US Citta de Palermo, principala contracandidată a grupării din Cehia în privința accederii în următoarea fază a competiției. Scorul final a fost 2-2, iar Kadlec a evoluat în ultimele 20 minute ale partidei, atunci când scorul era cel specificat de mine. Și-a creat în multe rânduri oportunități de a pasa decisiv spre colegul său din avanposturi, Bony Wilfried, însă când i-a reușit pe deplin mișcarea, ivorianul a fost surprind în poziție afară din joc. Italienii au terminat partida cu doi eliminați, Dorin Goian și Javier Pastore.








Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii