Moştenitorul celebrilor Ivan Zamorano şi Marcelo Salas


Ultima zi din actuala săptămână m-a adus în postura să-mi aleg cu mare atenţie singurul nume propus pentru microbişti, iar respectivul vine din campionatul Italiei. Fotbalul sud-american a fost predominat ani întregi de celebra rivalitate argentiniană-braziliană şi au fost puţine ocazii când altă naţiune le-a stopat dominaţia absolută. Nu acest lucru este ideea articolului în sine, ci un fotbalist provenit din acest continent simbolic în analele fotbalului mondial. În prezent acest jucător profesionist reprezintă un punct de atracţie în ţara sa natală, cât şi în Serie A, un campionat extrem de dăunător celor cu adevărat tehnici. Doar dacă eşti ajuns într-o stare fizică desăvârşită, atunci situaţia devine favorabilă ţie. Fotbalul chilian este recunoscut în lume datorită în special unor atacanţi celebri care au reuşit performanţe notabile în diverse competiţii la care au fost angrenaţi, Marcelo Salas şi Ivan Zamorano. De atunci absolut nimeni nu a mai fost în stare să ducă mai departe prestigiul chilian, însă există momentan un fotbalist care aduce aminte cu mare plăcere de cei mai buni sportivi care i-a avut această ţară în materie de fotbal.

Alexis Sánchez este moştenitorul de drept al celor doi mari atacanţi din anii 90 şi se achită perfect de sarcini în ceea ce priveşte menţinerea tradiţiei pe meleagurile europene. Venit încă din anul 2006 în Europa pentru a semna cu Udinese Calcio, tânărul atacant de doar 17 ani pe atunci, i-a cucerit pur şi simplu pe fanii friulani prin determinarea arătată pe gazon. Totuşi, vârsta foarte mică i-a adus pe conducătorii italieni în situaţia să-i acorde mai multe şanse de titularizare în cadrul altor echipe profesioniste,iar perioadele petrecute la Colo Colo şi River Plate au fost îndeajuns de bune pentru a reveni în ''cizmă'' precum un învingător care bate la porţile afirmării pe plan european. Tehnica uluitoare în regim de viteză l-au recomandat ulterior unor grupări precum Arsenal Londra, Manchester United sau Internazionale Milano, dar vârful chilian a preferat să rămână în nordul Italiei pentru a căpăta mai multă experienţă internaţională, fie că vorbim aici despre partidele jucate într-un campionat străin. Parteneriatul cu atacantul italian Antonio Di Natale i-a fost benefic în carieră până acum.

Viclenia fostului campion mondial l-a ajutat enorm pe chilian să-şi dezvolte jocul ofensiv şi în prezent se bucură de o idolatrizare fantastică, însă pentru ca amintirea lui pe acest colţ dedicat tinerelor talente din fotbalul european şi mondial să fie pe deplin justificată, trebuia ca meciurile din ultimii doi ani de zile să fie impecabil realizate de către Alexis Sánchez . Ceea s-a întâmplat, până la urmă. Incredibila stăpânire de sine a fost un avantaj necesar pentru continuitate, iar responsabilii acesti formaţii n-au de gând deloc să-şi piardă diamantul. Nu de puţine ori, aceştia au fost contactaţi de diverse echipe pentru transferul definitiv al atacantului, dar răspunsul negativ primit l-a ambiţionat şi mai mult pe Alexis să poată avea şansa unei mutări la un club pretenţions din domeniul fotbalului. Teribila ascensiune avută de acest jucător a fost benefică ţării sale, întrucât de 12 ani Chile n-a mai participat la vreun turneu final. Franţa 98 a fost turneul chilienilor pe de-o parte, ei fiind alături de Croaţia, surpriza plăcută a întrecerii unde ''cocoşii galici'' au triumfat în premieră.

Pătrunderea în optimile de finală din Africa de Sud a constituit egalarea ultimei performanţe avută în Franţa, dar reprezentativa Braziliei i-a oprit din dorinţa realizării celei mai bune performanţe din anul 1962 încoace, când din postura ţării organizatoare, Chile a terminat pe ultima treaptă a podiumului, învingând in finala mică selecţionata Iugoslaviei, 1-0. Această realizare personală nu l-a stopat din teribila experienţă acumulată în Italia şi în prezent este împreună cu Di Natale, liderul echipei antrenate de titratul Francesco Guidolin. La cei 22 de ani ai săi, Alexis Sánchez este determinat să se claseze la finalul stagiunii pe un loc care garantează calificarea în cea mai titrată competiţie intercluburi de pe bătrânul continent, UEFA Champions League. Udinese Calcio ocupă cea de-a 6-a poziţie, la doar 2 puncte distanţă de Lazio Roma, ultima grupare care poate evolua în preliminariile Ligii Campionilor dacă campionatul italian s-ar opri acum. AC Cesena este adversara friulanilor din cadrul celei de-a 25-a etapă din Serie A. Acest meci va începe de la ora 16:00 . Va conta diferenţa certă de valoare care desparte cele două tabere? Alexis Sánchez poate deveni decisiv pentru Udinese? Vom vedea cu toţii ce destin va avea micuţul atacant chilian.

Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)