Juan Fernando Quintero


Turneul sud-american rezervat fotbaliștilor până în 20 de ani care se desfășoară în acest an în Argentina a devenit de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru cei mai talentați copii proveniți din acest continent, arhicunoscut microbiștilor de pretutindeni, datorită în special productivității. Nume sonore precum Alvaro Recoba, Ronaldinho, Arturo Vidal, Edinson Cavani, Alexander Pato sau Neymar au avut privilegiul să ofere motive întemeiate scouterilor de la diverse cluburi profesioniste din domeniul fotbalului să acorde o atenție sporită acestui eveniment de-o importanță majoră.

Știindu-se urmăriți, puștii se străduiesc cuviincios, cu speranța că într-o bună zi vor avea privilegiul de-a ajunge coechipieri cu caractere puternice. Am analizat prin intermediul transmisiunilor în direct, prestațiile tuturor și am ajuns la concluzia finală că un anumit fotbalist din generația columbiană merită cu prisosință locul său în arhiva personală, considerată ca argument solid în ceea ce privește o eventuală căpătare a idolatrizării. Puștiul aparține de Nacional Medellin, dar în momentul de față este împrumutat la A.C. Delfino Pescara, pentru a-i facilita într-o oarecare măsură vreun transfer la cluburile pretențioase de pe continent. 

Juan Fernando Quintero îndeplinește iminent caracteristicile unui mijloc ofensiv pur-sânge. În momentul când deține balonul, linia mediană pare ''confiscată''. Are tendința să acopere aproximativ 85% din zona de acțiune, fiind în același timp un recuperator, cât mai ales un vizionar, creând ocazii pentru colegii săi, respectiv demarcându-se ideal pe un culoar lăsat liber de defensiva adversă.  Uneori se implică în construcția atacurilor mai mult decât este cazul și acest lucru îi conferă o șansă de a-și arăta susținerea față de-un anumit sistem de joc. Aplicarea acestuia diferă de la antrenor la antrenor, însă Quintero reușește să impresioneze plăcut prin modul în care facilitează transmiterea mingii înspre părți ale terenului unde își fac apariția ''pionii principali'', jucătorii considerați de neînlocuit într-un proiect ce vizează stabilitate la nivel colegial, importantă pe parcursul sezonului competițional.

Calitățile indispensabile unui tânăr precum Quintero, dornic de afirmare, îl ajută într-o proporție covârșitoare să ofere publicului larg o mostră din obligațiile morale, astfel putem trage o concluzie finală asupra mentalității sale, extrem de importantă în privința dezvoltării fotbalistice, fără de care absolut nimeni nu va avea ocazia să devină interesat de serviciile tale. Cluburi precum Manchester United, Internazionale Milano, Bayern München sau Juventus Torino nu degeaba și-au manifestat intenția subită de a-l avea ''în casă'' . Este de-a dreptul flatant să știi aceste amănunte, dar totodată devii conștient că nu este suficient să abordezi încrezător fiecare partidă în care îți este solicitată capacitatea psihică. Mintea este concentrată peste medie și în dese rânduri ai nevoie ''de-un gram'' de noroc, ca în cazul reușitei din acest videoclip, care m-a impresionat teribil, întrucât a avut la bază o concepție personală, iar acest lucru denotă că jucătorul în speță deține o personalitate.

P.S. Rămâne de văzut dacă columbianul va excela în profesie. Începutul este fast, din punctul meu de vedere. Mie unul, mi-a demonstrat că este pregătit pentru orice, chiar și un eventual transfer la unul dintre granzii Europei este prioritar.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii