Urmașul lui Robert Pirès

Stilul diverșilor fotbaliști este agreat de majoritatea microbiștilor de pretutindeni și totodată lasă loc de interpretări în privința unei asemănări între două personaje. Intuiești cu dificultate cine este urmașul unui fotbalist ce-a slujit ireproșabil în carieră. Sunt o mulțime de puști extrem de talentați care merită cu prisosință să le aduci superlative, dar în același timp întâmpini probleme reale de comparație de îndată ce îți dorești să aduci la cunoștință un anumit tip de jucător profesionist cu calități indiscutabile. Este și cazul lui Florian Thauvin, unul dintre cei mai talentați mijlocași ofensivi din Franța, ce are deosebita plăcere să fie considerat noul Robert Pirès. Deși în anumite momente ale jocului amintește inclusiv de Franck Ribéry, datorită faptului că sprintează letal în benzi pe lângă adversar, fără să compromită gradul de periculozitate al unei acțiuni de joc, Thauvin este sortit unui privilegiu în acest sens, primind o șansă din partea tehnicianului celor de la SC Bastia, domnul  Frédéric Hantz, să evolueze pe toate pozițiile obligatorii de la mijlocul terenului.

Această situație a fost asemănătoare cu cea a fostului ''tunar'', când în sezonul competițional 1997-1998 avea libertate deplină de mișcare la FC Metz, vice-campioana Franței pe atunci, de aici provenind și inspirația mea. Stați și vă întrebați cum un astfel de jucător, pe care puțini dintre dumneavoastră îi cunoașteți potențialul, se află într-o asemenea postură... Ei bine, dragii mei, spiritul combativ de luptă îl ajută enorm în această situație. Vă rog să rețineți că nu-i tocmai facil pentru un copil de numai 20 ani să aibe responsabilități, însă talentul nu ți-l poate ''fura'' nimeni și automat înțelegi beneficiile unui rol în compartimentul median. Datorită valențelor ofensive desăvârșite, Florian Thauvin ajunge în poziție de finalizare cu o ușurință remarcabilă. Fie prin combinații cu colegii săi, respectiv demarcări în apropierea careului advers, cel care va juca din sezonul viitor la OSC Lille, întrucât a fost achiziționat din Corsica pentru aproximativ 3,5 milioane de euro în iarnă, se remarcă în ochii specialiștilor, atragându-și susținători precum un magnet.

Este și cazul meu. Sunt fascinat de abilitățile puștiului, iar din moment ce Arsene Wenger își manifestă interesul pentru tine, cu siguranță devii un fotbalist extrem de apreciat. După cum reiese din informația precedată de aceste rânduri, s-a pus problema unui transfer la Arsenal Londra în ultimele zile de transferuri din iarnă, ori așa ceva nu întâlnești în fiecare zi. Practic, din moment ce-am aflat de intențiile reputatului manager francez, am vrut cu insistență să-l urmăresc la treabă pe Florian Thauvin. N-am regretat deloc! Am văzut cum este destinat spre ''culmile gloriei'' . Este atent la detalii de fiecare dată, ceea ce îi conferă o încredere enormă în posibilitățile de afirmare pe plan intern, fiind din acest punct de vedere un reper pentru puștii francezi, dornici ca și Thauvin să fie prețuiți de Wenger. 

Acestei ''comori'' descoperită într-o zonă neprielnică cu destinul fotbaliștilor (știm cu toții ce pățești în Corsica dacă nu demonstrezi motivul întemeiat pentru care ai fost adus în echipa de seniori) îi priește de minune actualul statut căpătat în Ligue 1 și de multe ori nu ezită să fie maestrul de ceremonie. Știe să dribleze precum Zidane, să ofere vreun look-pass genial coechipierilor săi precum Ronaldinho în zilele lui bune la PSG sau FC Barcelona, cât și să finalizeze acțiuni debordante și dezechilibrante în același timp pentru adversari, trimițând în dese rânduri niște ''torpile'' exact ca Robert Pirès. Convingeți-vă de afirmațiile mele, urmărind videoclipul de mai jos. Vă doresc vizionare plăcută.








Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii